GOED OM WETEN

This post is (also) available in: Français

Must knows over het gebruik en je beschikbare content op Belga.press .

Tot welke content heb ik toegang?

Als Gopress gebruiker krijg je toegang tot alle bronnen die ook in je Gopress abonnement zitten. Omdat Belga.press werkt met nieuwsmerken kunnen er evenwel kleine verschillen zitten. Je krijgt hoe dan ook nooit minder te zien. Bovenop de bronnen die bij je abonnement horen krijg je van Belga een gratis pakketje, welk bestaat uit een aantal Belga eigen producten alsook enkele media die ook vandaag al vrij toegankelijk zijn.
Wil je dé ideale, multimediale, 24/7 leeservaring? Opteer dan voor Belga real time berichtgeving en ons radio- & televisieaanbod. Onze collega’s van sales helpen je graag op weg via sales@belga.be .

Mijn persoverzichten in gopress en belgapress

Gopress blijft als product nog geheel 2020 actief. Heb je in Gopress toegang tot persoverzichten dan proberen we die maximaal ter beschikking te stellen in Belga.press. Een 1 op 1 relatie is jammer genoeg technisch niet mogelijk, waardoor we onder andere de dossierstructuur, de volgorde van de items en sommige items (bv. uit my docs) niet kunnen meenemen. Onze excuses hiervoor. Eens de webversie beschikbaar verdwijnt dit ongemak en kan je als gebruiker genieten van een continue feed, eerder dan een statisch persoverzicht.

Hoe doorblader ik mijn krant of magazine?

Eenvoudig! In de ‘to read – explore’ sectie kan je onder de collecties ‘my newspapers’ en ‘my magazines’ de publicaties terugvinden waarop je recht hebt. Tap op de desbetreffende titel en je komt terecht op de eerste pagina. Vandaar kan je doorheen de pagina’s swipen. In deze versie van de app kan je nog niet verder naar het artikel in kwestie. We voorzien dit wel in een later stadium.

LET WEL: we kozen bewust voor een hoge kwaliteit (2 à 3 Mb per pagina) die je toelaat om ook bij het doorbladeren elk artikel te kunnen lezen. Je dataverbruik kan zodoende snel oplopen als je niet aan een wifi-netwerk verbonden bent.

Is er een sync tussen mijn favorieten en alerts in gopress vs belgapress?

Bij de onboarding (zie #…) trachten we je huidige alerts en favorieten uit Gopress mee te nemen voor gebruik binnen de app. Eens deze stap voorbij is er echter geen enkele synchronisatie meer tussen beide systemen. Dit nadeel verdwijnt bij de lancering van de webversie (2020).

Help, mijn collega ziet meer dan ik

Dat kan en is afhankelijk van het contract dat jouw organisatie heeft met Belga. Voor meer vragen hierover kan je altijd contact opnemen met de collega’s van sales op sales@belga.be .
hoe accuraat is de inhoud van een storytag?
Binnen Belga werken we dagdagelijks aan de kwaliteit van onze eigen berichtgeving. Omdat we in de context van Belga.press spreken over duizenden items die een onmiddellijke ‘stempel’ vragen zijn we afhankelijk van technologie om ons hierbij te helpen. Die is jammer genoeg niet feilloos waardoor sommige items een foute stempel krijgen. We doen uiteraard ons best om de kwaliteit daar continu te verbeteren, maar fouten geheel uitsluiten is jammer genoeg onmogelijk.

Gekende foutmeldingen

We proberen het uiteraard te vermijden, maar het kan goed zijn dat je op foutmeldingen stoot tijdens het gebruik van de app. Dat kan gelinkt zijn aan externe factoren zoals bijvoorbeeld de internetverbinding van je toestel, maar eveneens aan de ondersteunende technologie en eventuele bugs aanwezig in de app zelf.
We zorgen er technisch maximaal voor dat alle content up to date beschikbaar is in de app. Dat lukt in pakweg 99% van de gevallen wel, al zijn er altijd situaties waar er dingen fout lopen, waarvoor onze excuses.

Toegang als niet klant

Het werd hogerop al aangehaald, maar ook als niet-Belgapress of niet-Gopress klant kan je de app gebruiken. Na een eenmalige online registratie kan je genieten van een, weliswaar beperkte bronnenset, en kan je die items lezen die je door een andere gebruiker aangereikt worden.

Werkt de app op alle devices?

De app werd getest op diverse devices. Is, algemeen gesteld, je Android of iOS toestel jonger dan 3 jaar, dan kan je de app gebruiken. Geef ons een seintje mocht je toch problemen ondervinden met je toestel op belgapress@belga.be .

Updated on 06/12/2019