1. Home
  2. Belga.press web
  3. PPA – pay per article

PPA – pay per article

This post is (also) available in: Français

Intro

Naast een maandelijkse abonnementskost voor het gebruik van de dienst, betaal je met onze PPA-‘pay per article’-formule, zoals de term het zegt, per gelezen artikel. De prijs die je voor een artikel betaalt varieert: 3,3€ excl btw voor een recent artikel, 1,1€ excl btw als het artikel ouder is dan 48u. Social content is gratis.

Dat lijkt misschien veel, maar je krijgt flink wat in de plaats. Je kan namelijk alle artikels van de bronnen binnen je PPA-pakket integraal doorzoeken doorheen belga.press. Ook vind je alle artikels terug in de kiosk (onder bv newsbrands, je realtime feed etc…). Merk je dat je een bepaalde bron veel consulteert, opteer dan voor de aankoop van een corporate subscription (feature beschikbaar eind 2022).

Noot: Ben je vertrouwd met Gopress, dan merk je inderdaad dat de formule veranderd is. Je kan niet langer de hele publicatie aankopen, enkel het artikel. We zorgen er ook voor dat nog openstaande credits en vooraf betaalde maanden gebruik netjes verrekend worden op je toekomstige facturen.

PPA artikels herkennen en gebruiken

Op zich is de werking heel eenvoudig. Artikels binnen PPA-bronnen gedragen zich zoals deze waarvan de bron wel volledig binnen je abonnement zit. Bij een zoekopdracht komen ze mee in het resultaat te voorschijn (tenzij je ze wegfiltert via de feature rechtsbovenaan).

Je herkent een PPA-artikel aan het €-icoontje. Zodra je klikt op het artikel krijg je de vraag om dit aan te kopen aan de voorgestelde prijs. Ga je akkoord dan voegen we na de bevestiging dit artikel toe aan je verbruiksinfo en wordt het in zijn geheel, inclusief alle features die anders verborgen blijven, voor je zichtbaar.

Een artikel dat jij aankoopt is meteen ook leesbaar (zonder extra kosten) voor andere gebruikers binnen je organisatie. Eenmaal aangekocht, kan je een artikel ook blijvend consulteren.

Doorheen Belga.press gaan we je ook telkens duiden of er in je selectie betalende artikels zijn opdat je niet voor verrassingen komt te staan.

Je verbruik opvolgen

Via ‘settings-billing-purchased articles’ kan je je verbruik opvolgen. Je krijgt dan per maand een overzicht van de aangekochte artikels en de aankoopprijs. Ben je binnen je organisatie een superuser, dan kan je via die weg ook het verbruik van je collega’s consulteren. Zo houd je steeds het overzicht over je uitgaven.

Beheer van je PPA-abonnement

Via ‘settings-subscriptions’ kan je je PPA-abonnement beheren. Je kan eenvoudig nieuwe gebruikers toevoegen, wijzigen of verwijderen.

De facturatie gebeurt volgens het mechanisme van ‘seats’. Teken je in gedurende de maand, dan zal meteen het verbruik aangerekend worden op je factuur van die maand, maar wordt het abonnementsgeld per gebruiker verrekend op de maand die daarop volgt. We kijken naar het aantal actieve ‘seats’ op de maandelijkse hernieuwingsdatum ter verrekening van je abonnementskosten. Belangrijk: heeft je organisatie al een uitgebreider abonnement bij Belga.press, dan verrekenen we die maandelijkse kosten niet!

Verlaat een collega het bedrijf en wil je die vervangen door een nieuwe? Dat kan! Wijzig eenvoudig de actieve gebruikers. Aan je facturatie verandert niets, het aantal actieve seats blijft de basis en voor de verrekening van het verbruik kijken we naar alle personen die die maand actief waren.

We hebben natuurlijk liever dat je blijft, maar als je wenst op te zeggen kan dat maandelijks, voor het aantal gebruikers dat je zelf kiest.

Belga stuurt jou vooralsnog een maandelijkse factuur ter betaling. In een later stadium kan daar de integratie van een betaalsysteem (bv. mastercard, visa) bijkomen.

Hoe intekenen op een PPA-pakket ?

We kiezen doelbewust voor een self-service aanpak. Ben je al een gebruiker van Belga.press, maar heb je nog geen abonnement (bv. als geregistreerde bezoeker of lezer van een newsletter), dan krijg je in het platform voldoende triggers aangereikt die je toelaten om in te tekenen. Via de website https://belga.press kan je ook eenvoudig intekenen (vanaf eind 2022).

Updated on 18/10/2022

Was this article helpful?

Related Articles