KIOSK

This post is (also) available in: Français

Uitgebreid ontdekken

Een geheel nieuwe kiosk

We hebben doelbewust gekozen om de Gopress kiosk niet te kopiëren. Via ‘publications’’ kan je weliswaar nog door je vertrouwde magazines en kranten bladeren, maar al de rest steekt bewust in een geheel nieuw ‘Spotify-stijl’ jasje, net zoals in de native app. Verschillende collecties, het aantal varieert in functie van je toegang tot bronnen, bezorgen je een kioskervaring die je in staat stelt om het nieuws te ontdekken op de manier die jij wil. Bekijk newsletters verrijkt met interessante selecties zoals: commentaren, krantenkoppen, foto’s, longreads en persberichten. Beluister radionieuws en podcasts of bekijk informatieprogramma’s in je zetel of tijdens je lunch.

Binnen deze nieuwe kiosk ontvang je gratis een glimp van wat Belga en andere, vaak audiovisuele, bronnen te bieden hebben. Zin in meer… Aarzel niet om onze collega’s van sales te contacteren via ‘sales@belga.be’ .

Frontpage

De frontpage is de eigenlijke homepage van Belgapress en bevindt zich onder het explore menu. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste kioskitems terug. Links zie je steeds de navigatiebalk naar alle kioskpagina’s.

Bovenaan de frontpage vind je je meest gelezen publicaties terug. Lees je elke ochtend dezelfde kranten of magazines, dan staan deze hier voor jou klaar. Zo start je dag met het doorbladeren van je favoriete printpublicaties.

Rechts vind je de Belga now sectie. Hier zie je steeds de laatste Belga-berichten. Afhankelijk van je abonnement zie je hier de volledige Belga-wire of enkel de Belga-online berichten (zijnde een bewerkte selectie).

Onder je favoriete publicaties zie je de meest recente berichten uit je realtime feed. Met de “show more articles” knop ben je één klik verwijderd van al je realtime berichten.

Verderop in deze frontpage vind je de voor jouw gecureerde live feeds, de 3 meest recente newsletters en meest trending storytags.

Hou je meer van multimedia content dan kan je helemaal onderaan snel het belangrijkste radio- en televisienieuws bekijken of beluisteren.

Realtime feed

Onder de realtime feed vind je jouw persoonlijk nieuwsoverzicht. De realtime feed in de webversie is dezelfde als deze in de app en wordt samengesteld op basis van de storytags die je volgt en nieuwe artikels voor je saved searches.

Je kan je realtime feed net als in de app filteren op favoriete newsbrands. Klik hiervoor de optie “only artikels from my newsbrands” aan. Een extra filteroptie is deze op populaire nieuwsmerken.

Gebruik je de app nog niet zullen we je vragen om enkele story’s te kiezen die je wil volgen. Kies uit deze actuele storytags enkele interessante onderwerpen. Je kan altijd nieuwe story’s volgen of oude storytags ontvolgen. Gekozen? Klik dan op continue. Vervolgens vragen we je om je favoriete nieuwsmerken aan te duiden. Je kan ook steeds nieuwe newsbrands volgen of ontvolgen.

Storytags

Op zoek naar de meest trending topics? Onder ‘storytags’ vind je die onderwerpen terug die momenteel het meest actueel zijn. Tap om de inhoud te zien en volg de nieuwsfeeds die je interesse uitdragen. Je kan zoeken naar een relevante tag, alsook filteren op enkel de tags die je volgt.

Newsbrands

Is het onduidelijk tot welke bronnen je toegang hebt? In deze sectie vind je, in alfabetische volgorde, de lijst van nieuwsmerken binnen je abonnement terug. We hebben getracht de titels logisch samen te brengen onder een nieuwsmerk. Om het overzicht in de lijst te bewaren hebben we sommige bronnen (bv. politieke organisaties, influencers…) telkens geclusterd als 1 nieuwsmerk. Maak gebruik van de handige filters om snel tot de newsbrands van jouw voorkeur te komen. Deze filters bewaren we opdat je niet telkens opnieuw je selectie moet maken.

Heb je suggesties ter verbetering dan zijn deze welkom op belgapress@belga.be .

De indicaties ‘follow/unfollow’ geven aan of een nieuwsmerk tot je favorieten behoort. Binnen een nieuwsmerk kan je eenvoudig filteren op type of zoeken.

Publications

Hier vind je onze kranten- en magazinekiosk terug. Lees de kranten en  magazines binnen jouw abonnement in PDF-vorm. Standaard krijg je de kranten en magazines te zien die vandaag gepubliceerd zijn.

Met de date picker kan je eenvoudig de publicaties van een bepaalde dag of binnen een bepaalde tijdsperiode terug vinden. Met de filter opties kan je de publicaties eenvoudig filteren op je favoriete merken, land en taal.

Via de tabs “latest newspapers” en “latest magazines” krijg je een overzicht van de laatste versie van de kranten en magazines. Het is hier ook mogelijk te filteren op land en taal. Je kan de publicaties ook sorteren van nieuw naar oud, van oud naar nieuw of alfabetisch.

Via “browse all newspapers” (of magazines in de desbetreffende tab) kom je op een scherm terecht waarin je specifiek kan zoeken naar een bepaalde publicatie binnen een bepaalde dag of periode.

Klik op de krant of magazine dat je wil lezen om de PDF-view te openen. In dit scherm kan je bovenaan een editie kiezen, de datum aanpassen en snel naar één van de bijlages navigeren.

In de rechterkolom vind je de artikels die op de pagina staan en kan je snel het artikel in tekstvorm lezen, delen of opslaan. Je kan het artikel detail ook openen door op het artikel in de PDF te klikken.

Onderaan zie je een aantal actieknoppen. Zo kan je in- en uitzoomen met het vergrootglas, de pagina schermvullend weergeven en naar de vorige of volgende pagina navigeren. Je kan ook steeds met de pijltjestoetsen op je toetsenbord naar de volgende of vorige pagina gaan.

Links onderaan kan je via pagina’s een overzicht van de pagina’s opvragen en zo snel naar de gewenste pagina gaan door erop te klikken.

De PDF-view sluiten doe je door links bovenaan op het pijltje te klikken.

Onder recommended herken je de explore secties uit onze native app.

Onder “To read”, “To watch” en “To listen” kan je naast Belga ook print-, televisie- en audionieuws binnen je bronnenpakket ontdekken.

Live feeds

In deze sectie vind je de 24/7 voor jou op maat gecureerde live feeds terug.

Klik op een live feed om de inhoud ervan te verkennen. Standaard zie je de artikels van de laatste 24u. Aanpassen kan eenvoudig via de date picker. Klik op een artikel om het detail te lezen of lanceer een zoekopdracht naar specifieke artikels binnen de feed.

Newsletters

In deze sectie vind je de voor jou op maat gecureerde newsletters terug. Standaard krijg je alle newsletters te zien van de laatste 7 dagen. Klik op een newsletter om de inhoud te lezen. Via de inhoudstafel kan je snel afzakken naar enkel die artikels binnen de categorie van je keuze. Een klik op het artikel opent het detail.

Gaat het om een recurrente newsletter dan kan je via de date picker, gelijkaardig als bij publicaties, een oudere editie teruglezen. Gebruik het zoekveld om te zoeken naar artikels binnen je newsletters. Door het aanvinken van de checkbox ‘follow newsletter’ kan je expliciet aangeven of je via mail de newsletter wenst te ontvangen. Je krijgt dan meteen na publicatie door de curator een mailtje met daarin een overzichtelijke weergave van de gekozen artikels alsook een direct link naar de newsletter binnen het platform. Als je je uitschrijft voor de mail blijft je toegang tot de newsletter in het platform bestaan, maar ontvang je simpelweg geen mails meer.

Klik je op ‘expand table of contents’ dan krijg je voor deze nieuwsbrief een volledige inhoudsopgave te zien. Klik op een artikel in de lijst om meteen het detail te zien.

Via de feature ‘expanded view’ kan je alle artikels lezen binnen 1 blok zonder elk artikel individueel te hoeven aanklikken.

Reports

Niet zichtbaar voor iedereen.

In deze sectie vind je de voor jou op maat gecureerde rapporten terug. Voor het overige is de werking identiek aan newsletters.

Gopress archive

Niet zichtbaar voor iedereen.

We hebben getracht de Gopress persoverzichten waar je toegang toe had stelselmatig ter beschikking te stellen binnen Belga.press. Je kan doorklikken op elk persoverzicht (gebruik de date picker om naar een welbepaalde editie te gaan) en gebruik het zoekveld om te zoeken naar artikels binnen die set van persoverzichten.

Omdat de Gopress en Belga.press artikels technisch geheel verschillen kan je een Gopress artikel jammer genoeg niet labelen of delen.