1. Home
  2. Belga.press web
  3. INTRANET integraties

INTRANET integraties

This post is (also) available in: Français

Belga.press laat toe om eenvoudig de inhoud van gecureerde content op een intranet te plaatsen. Dan kan voor de artikels binnen een board, label, live feed of een newsletter.

Het principe is telkens hetzelfde. Via de optionele feature kan je via de preferences, optie ‘advanced’ zelf een quick integration link genereren. Belga.press maakt dan meteen een url aan met daarin de artikels in json-formaat. Dit formaat is voor een ontwikkelaar technisch vlot te gebruiken. Je bent vrij om als organisatie deze info te tonen binnen de context van een intranet, bi-toepassing…

Belangrijk om weten is dat de inhoud van deze json-file zich beperkt tot de basisinformatie van de artikels (datum, (sub)bron, titel, logo, thumb, eerste 150 karakters van de inhoud, taal…). Om de gehele inhoud van een artikel te consulteren dien je op basis van de uuid (veld in de json) de link te leggen naar het platform. Je lezer kan zodoende het artikel enkel lezen binnen het Belga.press-platform.

In tegenstelling tot Gopress hanteren we enkel een json-output (en dus niet langer rss, html…). Is voor jouw specifieke toepassing de toegang tot het volledige artikel een must, dan dien je een toegang aan te vragen tot onze volledige API. Deze is enkel via credentials te benaderen en wordt enkel en bij uitzondering toegekend na onderling overleg. De uuid’s om dan de inhoud van board/label/live feed/newsletter op te vragen blijven uiteraard ongewijzigd.

Of je de integratie organiseert vanuit een board, label, live feed of newsletter hangt af van wie je wil bereiken. Elk ontvanger dient zich namelijk te registeren op Belga.press om de volledige inhoud te kunnen lezen. Wil je ervoor zorgen dat je gebruikers niet tegen de betaalmuur aanlopen gebruik dan zoveel mogelijk de integratie van een live feed of newsletter. Op die manier zorg je er via het beheer van je lezers zelf voor dat iedereen de correcte toegang krijgt. Hebben via een site licentie al jouw ontvangers een volwaardige toegang tot Belga.press dan kan je ook de json-feed van een label of board hanteren.

Meer documentatie over de structuur van de json-feed is te vinden hier

Hieronder vind je alvast enkele voorbeelden:

Elk Json feed bevat maximaal 20 artikels. Gebruik als ontwikkelaar ‘next’ om telkens de volgende items op te halen tot je uiteindelijk elk artikel hebt binnengetrokken.

Belangrijk om weten !  De url van een feed verandert niet. Ook al verander je bijvoorbeeld je zoekstring, de naam van een label etc… dat link blijft dezelfde. Voor een newsletter is het wél belangrijk dat je curator gebruikt maakt van onze recurring feature. Doet men dit niet, dan veranderen de uuid’s wél waardoor de nieuwe newsletter allicht niet getoond wordt omdat nog wordt verwezen naar de oude.

Heb je als organisatie interesse in deze feature of heb je vragen over de tarieven voor lezers? Geef een seintje aan belga.press@belga.be .

Updated on 09/01/2023