1. Home
  2. BelgaGov
  3. bg Aan de slag

bg Aan de slag

This post is (also) available in: FrançaisEnglish

Eenmaal ingelogd in BelgaGov, ziet u een aantal blokken. Deze noemen we de Belga Services (of content types).

Content types

Afhankelijk van het contract dat uw organisatie heeft, zijn dit de beschikbare blokken:

  • Now
  • Pictures
  • Agenda
  • Today in History
  • Multimedia
  • Press Releases

De Mozaïek

De BelgaGov home pagina toont een tegelmozaïek met de voor u beschikbare Belga Services (content types) die ‘live’ worden geüpdate. Klik op de groene knop van uw keuze om een selectie te maken.

Het menu

Voorkeuren

U kan uw BelgaGov personaliseren door te klikken op uw naam in de rechterbovenhoek.

Klik EDIT YOUR PROFILE om uw persoonlijke gegevens (en/of wachtwoord) te wijzigen.

Selecteer THEME van uw voorkeur: zwarte (dark) of lichte (bright) achtergrond.

Uw keuze bij LAYOUT bepaalt hoe uw NOW feed eruit ziet. “Fully enriched” wil zeggen dat uw NOW feed verrijkt zal zijn met foto’s, gerelateerde artikels en meer. Verkiest u een lijst met artikels die enkel de titel en het topic bevat, kies dan “Title only”.

Uitloggen

U vindt het menu-item “Log out” door in de rechterbovenhoek op uw naam te klikken.

Er zijn twee manieren om tussen de verschillende services te navigeren. Klikken op het BelgaGov logo brengt u altijd terug naar de homepagina om een service uit te kiezen.

De tweede manier is door te klikken op de titel en uit het dropdown menu de service te kiezen die u wenst.

Boxen organiseren

U kan de 3 boxes organiseren op de manier die u wil. U kan bvb dezelfde service tonen in een tweede of zelfs derde box. Uw selectie wordt opgeslagen, zodat u bij de volgende login dezelfde configuratie vindt.

Basisnavigatie

De lijst

Alle lijstweergaves in BelgaGov werken op dezelfde manier. Als u een service kiest, worden alle items van die service opgelijst. In de boxen kan u scrollen.

Als u de bodem van de lijst bereikt, wordt die automatisch aangevuld met volgende items.

Klik op een titel om het item in detail te bekijken. Het zal op de tegenoverliggende zijde openen. Indien er gerelateerde items aan het artikel gekoppeld zijn, zullen die bij mouseover verschijnen. Om de inhoud te bekijk, klikt u er op.

Het detail

Elke detailweergave werkt op dezelfde manier. Net zoals in lijstweergave kan u scrollen in de box indien niet alles in één keer kan getoond worden.

Afhankelijk van het type service, heeft u de mogelijkheden DOWNLOAD, LINK, PRINT, of EMAIL. Klik op de het x-icoontje om het detail te sluiten.

Creëer een permalink (URL) naar één artikel of item door op LINK te klikken in het detailvenster. Deze link kan gebruikt worden door iedereen met een login op BelgaGov, BelgaBox of BelgaNews.

Gebruik uw scherm optimaal

U kan het scherm indelen zoals u wil. BelgaGov zal het scherm dynamisch aanpassen aan de grootte van uw browservenster.

Dit laat u toe om een apart venster te definiëren om Belga te volgen en toch voldoende schermruimte te behouden voor andere activiteiten.

Onze journalisten krijgen een gezicht

Geen anonieme auteurs meer. BelgaGov geeft onze journalisten een gezicht. Dat laat u toe om hen te contacteren als u vragen of suggesties hebt bij een artikel. Met een simpele mouseover over de naam van de auteur krijgt u alle contactgegevens.

Op gelijkaardige wijze zal u opmerken dat vele services formulieren hebben om een vraag te stellen en rechtstreeks in contact te treden met onze mensen.

Vragen over een evenement, een reportage,… u hoeft enkel het mailformulier in te vullen en wij antwoorden u zo snel mogelijk.

Updated on 03/02/2017

Was this article helpful?

Related Articles