LIVE FEEDS

This post is (also) available in: Français

Noot: enkel beschikbaar voor curatoren

Introductie

Met Live feeds introduceren we dynamische nieuwsfeeds. Waar een newsletter een duidelijke momentopname is, kan je een live feed beschouwen als een onophoudelijke stroom van gericht geselecteerde informatie.

Je stelt een live feed samen op basis van één of meerdere labels. Alle content met die labels komt automatisch in je live feed terecht. Het mooie is dan dat je, net zoals bij een newsletter, zelf kan bepalen wie toegang krijgt tot deze live feed. Elke live feed is consulteerbaar zowel binnen de webomgeving als op de native app. Desgewenst kunnen we de content ook beschikbaar stellen voor een integratie in bijvoorbeeld je intranet.

Je kan zodoende meerdere live feeds ter beschikking stellen aan je doelpubliek naar wens binnen je organisatie. Eerder dan een overload aan informatie in 1 feed, kan de ontvanger dan zelf kiezen welke live feeds hij of zij wenst te volgen.

Weet dat Belga ook nog specifieke live feeds aanbiedt met nieuws specifiek over welbepaalde thema’s, sectoren enzovoort. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met onze account managers op sales@belga.be .

Live feeds beheren

Via ‘Publish-Feeds’ kom je hier terecht. De werking van dit stukje van de interface is erg gelijkaardig met hoe labels is opgezet. Je vindt links alle live feeds terug, opgesplitst in deze beschikbaar voor de ganse organisatie en jouw persoonlijke (die je dan gericht kan delen met collega’s). In de middenzone van het scherm zijn alle berichten binnen een welbepaalde feed te vinden. Je kan gebruik maken van de filter en selectieopties om meerdere artikels tegelijk te bewerken indien dat gewenst zou zijn.

Het aanmaken van een feed verloopt via een wizard. Klik daartoe op ‘add new live feed’, ken een naam toe aan je feed en kies op je deze voor alle curatoren binnen je organisatie ter beschikking wil stellen. Selecteer daarna 1 of meerdere labels waarvan je de artikels wil opnemen binnen je feed. In de volgende stap kies je de lezers van je live feed. Dat kunnen meerdere individuen zijn, een contactlijst of een combinatie van. In de laatste stap kies je wie samen met jou de live feed kan beheren. Rond het proces af met ‘create feed’. Je vindt meteen daarna de net aangemaakte feed terug in de linkerkolom.

Via ‘edit settings’ kan je na creatie elke feed verder beheren. In ‘general’ kan je naast het wijzigen van de naam en labels, ook je feed archiveren (bevriezen in de huidige status) of permanent verwijderen. Het wijzigen van je lezers kan via ‘publishing’, aanpassen van de beheerders via ‘collaboration’.

Druk op ‘save changes’ om al je wijzigingen te bevestigen.

Wens je op een eenvoudige manier alle artikels binnen een specifieke live feed te integreren binnen bijvoorbeeld een intranet, een BI tool… dan kan je gebruik maken van onze quick integration link functie. Deze kan je terug vinden onder ‘Feeds – Edit settings – Advanced’. Een klik op de knop genereert je dan een JSON feed die eenvoudig integreerbaar is.

Meer info hierover is hier terug te vinden.