CLIPPINGS

This post is (also) available in: Français

Via de clippingfunctie, kan u een artikel uit een publicatie knippen of een persknipsel toevoegen aan uw dossier.

Ik wil een clipping toevoegen aan mijn persmap. Kan dit?

Om te checken in welke map u het artikel zal selecteren kan u simpelweg met de muis over de map met de schaar bewegen. Een Pop Up verschijnt met de naam van de (actieve) map + datum.

Indien dit de gewenste map is, klikt u op de schaar (rechterkant van de split-button) waardoor de krantenpagina zich opent en u het gewenste veld op de pagina kan selecteren.

Wanneer u op ‘Voeg toe aan de map’ klikt, wordt het knipsel in de map bewaard.

Door op de map met het schaartje te klikken (linkerkant van de split-button), wordt het selectieveld van uw clipping door ons systeem automatisch bepaald en de clipping rechtstreeks in uw map bewaard. Ook hier verschijnt een POP-UP die weergeeft in welke map het knipsel zit en op welke datum.

De clippingfunctie kleurt blauw wanneer deze in een map geselecteerd werd.

Hoe verwijder ik een clipping uit mijn map?

Om een clipping te verwijderen uit een map, klikt u opnieuw op de blauwgekleurde map met de schaar, zodat deze niet langer blauw kleurt.

Kan ik de map en datum waarin ik het knipsel wil toevoegen gemakkelijk aanpassen?  En is de zone aanpasbaar nadat ik de clippings heb toegevoegd aan mijn map

Om de zone van uw clipping aan te passen (1) of de clipping eveneens toe te voegen aan een andere werkmap (2) op een andere datum (3), drukt u opnieuw op het schaartje (rechterkant van de split-button), zodat u doorverwezen wordt naar de originele pagina.

(1) U doet de nodige aanpassingen en werkt de zone bij via de functietoets “Werk zone bij”

(2) U kan de clipping ook in een 2de map bewaren. Door op “Mijn mappen” te klikken,verschijnen al uw aangemaakte mappen en kan u de gewenste map selecteren..

(3) Ook de datum is aanpasbaar. U kan een andere datum selecteren door op de datum te klikken, zodat er een kalender verschijnt, waarop u de gewenste datum kan aanduiden.

Ik wens een clipping te downloaden. Hoe ga ik te werk?

U kan een clipping downloaden via de downloadfunctie in de rechtermarge.

Kan ik reclame uitsluiten of verschillende gerelateerde artikels in één clipping bundelen?

Om verschillende zones van een pagina in 1 keer te selecteren/downloaden als clipping, gaat u als volgt te werk:

U selecteert uw eerste zone.  U zet de muis buiten de reeds geselecteerde zone neer op de krantenpagina, klikt, houdt aan en selecteert een tweede zone.  Deze zones kan u laten overlappen.

Updated on 22/01/2018