bg Search

This post is (also) available in: FrançaisEnglish

De SEARCH heeft als doel een opzoeking te doen in het reeds gepubliceerde nieuws.

U kan zoeken door op de knop SEARCH te klikken. Van zodra u hiervoor opteert, doorzoekt u eigenlijk ons gehele archief binnen de grenzen van uw contract. Dat kan 1 week, 3 maanden of onbeperkt terug in de tijd zijn tot het begin van het digitale Belga.

In tegenstelling tot de NOW en andere live services, wordt een zoekopdracht niet automatisch aangevuld zolang u de zoekopdracht niet opnieuw initieert.

Filtermethoden

U komt bij het zoeken vanaf elke service automatisch in onze advanced search module terecht. Deze bestaat uit 3 filtermethoden die u kan combineren:

SOURCES

Hier kiest u in welke bron u zoekt. De news feeds kan u combineren om met één zoekopdracht in alle Belga news feeds te zoeken. Dit ziet u aan de insprong: de subtypes kan u naar wens aan- of uitvinken.

Van zodra u in andere services wil zoeken (bv Agenda of Today in History), zal de module de andere services uitvinken. Gezien het specifieke karakter van deze services is het niet mogelijk om deze te combineren in één zoekopdracht.

Van zodra u de source wijzigt, worden de andere filtermethoden OPTIONS en TIME FRAME gereset naar hun standaardwaarden.

OPTIONS

Hier kan u uw set verder verkleinen om sneller te vinden wat u wenst.

De options zijn veranderlijk naargelang de source. U vindt hier sterk verschillende criteria naargelang de bron die u kiest. Om deze reden worden alle opties uitgevinkt wanneer u uw set van bronnen wijzigt.

Bij opties vindt u ook de taal waarin u zoekt.

Als er niets specifiek is geselecteerd, neemt het systeem aan dat u alles wil zien.

Mogelijke opties zijn verder:

  • voor News Feeds: de desk (General, Economy, Politics, Sports)
  • voor Agencies: welk agentschap (AFP, ANP, ATS, DPA, BELGA, EFE, KYODO, TASS)
  • voor Belga Image: de bron (BELGA, AFP) en het thema (News, Sports, Entertainment, Archives, Creative, Globe reports, Portraits, Royals)
  • voor Press Releases: de taal (NL, FR, EN, DE) en het bedrijf dat publiceert
  • voor Agenda: regio, categorie en coverage type (Text, Picture, Video). Het coverage type wil zeggen dat Belga dit evenement in haar planning opneemt om er een artikel over te schrijven en/of foto’s en video’s voorziet.
  • voor Today in History: de regio (Belgium, International) en de categorie (General, Politics, Economy, Entertainment/LifeStyle, Sports, Death, Royals, LifeStyle/Entertainment, Birth, International, Science/Technology, Justice, Disaster/Accidents, Theme, Religion)

Van zodra u de source wijzigt, worden deze opties gereset naar hun standaardwaarden.

TIME FRAME

Deze optie bepaalt de periode waarin u zoekt. Standaard staat dit ingesteld op de ruimst beschikbare optie in uw contract. Door middel van de “from – to” kan u gerichter zoeken in de tijd.

Van zodra u de source wijzigt, worden deze opties gereset naar hun standaardwaarden.

De zoekresultaten worden aangeboden met paginatie. Maak hiervan gebruik om snel de resultaten te doorkruisen.

Updated on 03/02/2017

Was this article helpful?

Related Articles