bg Now

This post is (also) available in: FrançaisEnglish

Onder NOW vindt u de Belga Text feed.

De lijst

Wanneer u NOW oproept, zal de lijst standaard de meest recente artikels weergeven. Om er meer te zien, kan u naar de onderkant van de pagina scrollen. De lijst wordt automatisch aangevuld.

Van elk artikel wordt de titel en het tijdstip van publicatie getoond. Het meest recente artikel helemaal bovenaan toont ook een deel van de inleiding.  Als er meerdere foto’s beschikbaar zijn, wordt in de thumbnail het aantal getoond.

Een rood label kenmerkt een ALERT, een geel label duidt de bijgewerkte artikels aan. Bij deze ‘updates’ staat ook aangeven wat er gewijzigd is. Andere specifieke indicaties zijn: Topic (oranje): klik om alle Belga items over hetzelfde thema te zien. Related articles/documents/links…: duidt aan dat er extra archiefartikels en/of documenten, links  toegevoegd zijn.

Klik op de titel om de hele inhoud van het artikel te zien.

Het detail

Door een artikel in de lijst te selecteren, kan u de volledige inhoud weergeven.

Indien meerdere foto’s beschikbaar zijn, gebruik dan de navigatiepijltjes om door de foto’s te bladeren of klik op de foto om de diavoorstelling te starten.

Als een artikel een topic (oranje) heeft boven de titel, kan u er op klikken om alle artikels over hetzelfde thema te zien. Indien het artikel een update is van een eerder gepubliceerd artikel, klik dan op ‘item history’ onderaan om de voorgaande versies te zien.

Indien beschikbaar, worden gerelateerde documenten of archiefartikels onderaan opgelijst. Klik erop om ze te bekijken.

Via de navigatie kan u eenvoudig naar het vorige of volgende artikel-detail gaan.

U kan een artikel PRINTEN, E-MAILEN of een LINK genereren.

Klik op het x-icoontje om het artikel te sluiten.

NOW filter

De NOW filter laat u toe zelf te bepalen wat u wil zien.

U kan filteren op een zoekterm, taal of newsdesk.

In de NOW-service kan u tevens tot 20 persoonlijke filters opslaan. Bepaal uw criteria en klik op SAVE om uw persoonlijke filter te bewaren. Via MY FILTER(s) kan u deze op elk moment beheren en activeren.

Topic

U kan gemakkelijk zien welke artikels Belga schreef over een specifiek onderwerp.

In detail- of lijstweergave klikt u op de TOPIC (oranje) boventitel. De huidige boxinhoud wordt vervangen door een lijst met alle artikels die hetzelfde topic hebben. Klik op de titel van een artikel om het te lezen.

Klik op het x-icoontje om terug te gaan naar de vorige weergave.

Update + artikels in de andere taal

In Belgabox kan u altijd eventuele updates en de historiek van een artikel bekijken. In het geval een artikel een update is van een eerder artikel, wordt het gele UPDATE label getoond met meer info over wat exact geupdate is. Gebruik mouseover om een tooltip met de historiek van het item te zien. Klik erop om het detail te openen.

Vergelijkbaar met de artikelgeschiedenis, toont Belgabox ook of er artikels in de andere taal beschikbaar zijn.

Picture slider

Klikken op een foto opent de ‘picture slider’. Elke foto wordt getoond met z’n metadata (klik op i om te tonen of verbergen). Klik op het x-icoontje om te sluiten.

Klikken op DOWNLOAD leidt u naar de BelgaImage portal. Hier kan u, als u een BelgaImage login voor toegang hebt, de foto effectief downloaden in hoge resolutie.