ALERT

This post is (also) available in: Français

Met een Alert blijft u op de hoogte van nieuwe zoekresultaten. U ontvangt dagelijks automatische meldingen over nieuwe zoekresultaten en kiest daarbij de dagen en het tijdstip waarop u uw meldingen ontvangt.

Hoe kan ik een nieuwe Alert aanmaken?

Wanneer u een zoekopdracht ingeeft, ziet u boven de zin ‘Waar bent u naar op zoek?’ de knop ‘+ NIEUWE ALERT’ staan.

U klikt hierop  zodat  het registratiescherm verschijnt. U kiest een naam voor uw Alert (1) en vermeldt de weekdagen (2) en uur (3) waarop u uw meldingen graag ontvangt.  U kan een onbeperkt aantal trefwoorden ingeven in het invulvak (4).  Selecteer uw bronnen (5), en bewaar (6) via de groene knop “BEWAREN”.

Hoe een Alert manueel uitvoeren?

U kan manueel kijken wat de resultaten van uw zoekopdracht zijn. Via het Zoek-scherm klikt u op de knop rechtsboven ‘Alerts’, zodat uw Alerts tevoorschijn komen. Door op één ervan te klikken, wordt de zoekopdracht voor u klaargezet. Klik vervolgens op ‘Zoeken’ en de resultaten verschijnen.

Via MyGopress kan u uw alert manueel uitvoeren.  Door de map van de alert te openen, genereert u een zoekopdracht met uw opgelijste trefwoorden in de geselecteerde bronnen, en verschijnen de resultaten van vandaag.

Hoe een Alert wijzigen?

Via het Zoek-scherm, ‘Alerts’ aanklikken, zodat uw alerts zichtbaar worden. Door op één ervan te klikken, wordt de zoekopdracht voor u klaargezet. Breng de nodige wijzigingen aan (zoektermen aanvullen, bronnen aanpassen, …) en bewaar met de groene knop “BEWAREN”

Ik wil mijn Alert tijdelijk niet meer ontvangen. Kan dat?

Ja, dat kan. Open uw Alert en verschuif de knop “Inschakelen”  naar rechts, door op het groene veld te klikken. Wanneer de knop grijs kleurt, werd de Alert uitgeschakeld en ontvangt u geen mail. Wanneer de knop groen kleurt, is de Alert ingeschakeld. Bevestig deze aanpassing door te bewaren.

Hoe een Alert verwijderen?

Wanneer u bovenaan, onder de zwarte balk, op de knop ‘Alerts’ klikt, krijgt u een overzicht van uw Alerts. Door het kruisje naast de Alert aan te klikken, kan u de Alert verwijderen. Na uw bevestiging wordt de Alert effectief gewist.

Kunnen meerdere personen tegelijkertijd deze Alert ontvangen?

U kan per Alert meerdere e-mailadressen opgeven, gescheiden door een komma. Weet wel dat om de resultaten te kunnen zien, men eerst moet inloggen met de login en paswoord van de persoon die de Alert heeft samengesteld.

Ik wil dat de resultaten van mijn Alert meteen in een map terecht komen, kan dat?

Bij het aanmaken van de Alert kan u kiezen voor de optie ‘Bewaar de gevonden artikels automatisch in deze folder’. U selecteert de gewenste map, door erop te klikken, zodat deze blauw kleurt.

Hoe u een nieuwe folder kan aanmaken, leest u in de handleiding PUBLISHER.

Waar vind ik een overzicht van mijn Alerts ?

In ‘My Gopress’ vindt u al uw Alertmappen terug. Door de map te openen, voert u de Alert uit, . U hoeft dus niet op de mail te wachten om de resultaten van vandaag te kunnen zien.

Of u kan via het Zoek-scherm op alerts klikken, zodat de alerts verschijnen en selecteerbaar worden.

Ik heb mijn Alerts niet of te laat ontvangen.

Mogelijks is er een technisch probleem. Aarzel niet dit te melden aan onze CX Service. gopress@belga.be .

Updated on 23/02/2018