SETTINGS

This post is (also) available in: Français

Voor het beheer van o.a. account info, voorkeuren, brands, recurring newsletters, contact(lijst)en, templates…

Je komt hier terecht door een klik op je gebruikersicoon rechtsboven en de keuze ‘settings’. Hier kan je als gebruiker meerdere instellingen beheren welke nuttig zijn doorheen het gebruik van Belga.press. Wat je hier ziet is afhankelijk van je gebruikersprofiel. Geen paniek mocht je dus minder features zien dan hieronder aangegeven.

General

Onder ‘general’ vind je je persoonlijke informatie terug. Je emailadres fungeert als gebruikersnaam en kan je zodoende niet veranderen. Hier kan je ook je voorkeuren beheren. Momenteel is dit beperkt tot het aantal resultaten per pagina, maar bedoeling is om dit luik uit te breiden in de toekomst met andere relevante parameters.

Brands

Voor een live feed of newsletter is het kunnen toevoegen van je eigen merk belangrijk. Hier vind je alle logo’s/merken terug in gebruik door je organisatie. Wees aandachtig als je een logo verwijderd of wijzigt omdat dit impact heeft voor alle gebruikers binnen je organisatie.

Je kan eenvoudig een nieuw logo toevoegen via ‘create brand’. Geef je merk een naam en voeg eventueel een bondige omschrijving toe. In de volgende stap voeg je een logo toe. Gebruik de crop en edit feature om je logo desgewenst bij te snijden opdat het in de heldere zone past. Klik daarna op ‘create brand’ om je merk te creëren. Na creatie vind je dit merk terug in je lijst. Kies ‘edit’ als je aanpassingen wil uitvoeren of het merk te verwijderen. Verwijderen houdt in dat het logo uit de lijst verdwijnt. Heb je het reeds gebruikt in bv een newsletter, dan blijft het daar uiteraard zichtbaar.

Templates

Hoe templates aanmaken wordt uitvoerig beschreven in de sectie Newsletters. Aangemaakte templates (die je gebruikt in het kader van newsletters) kan je na creatie hier beheren.

Kies daartoe een template uit je lijst. Je krijgt dan de gekozen template te zien. Via de edit features op het scherm kan je alvast blokken van naam veranderen, labels wijzigen, toevoegen of verwijderen. Alle wijzigingen worden meteen opgeslagen. Klik op ‘edit settings’ om een stapje verder te gaan. In ‘General’ kan je de naam van de template of logo wijzigen, of de template in zijn geheel verwijderen. De volgorde van de blokken wijzig je via ‘items order’. Sleep daartoe de blokken naar de gewenste plaats. Gelijkaardig als op andere plaatsen in de portaal kan je via ‘publishing’ en ‘collaboration’ respectievelijk je lezers beheren en je mede-curatoren.

Druk telkens op ‘save changes’ om je wijzigingen te bewaren.

Recurring newsletters

Nog aan te vullen

Contact management

Als curator wil je uiteraard op een optimale manier je lezers bereiken, of het nu gaat om een newsletter, live feed, label of eenvoudigweg delen van berichten. In deze sectie kan je eenvoudig je lezers/contacten beheren alsook deze in lijsten organiseren.

Onder ‘contacten’ vind je al je contacten terug. Belga.press gebruikers binnen je organisatie populieren standaard je lijst (deze kan je ook niet verwijderen). Een dergelijk contact is aangeduid met de notie ‘ORG’. Gebruik de search feature om eenvoudig contacten terug te vinden.

Nieuwe contacten voeg je toe via ‘create new contact’. Je kan dan kiezen om manueel emailadressen toe te voegen of deze in bulk te importeren. In het eerste geval tik je het emailadres volledig in gevolgd door ‘enter’. Je kan zoveel adressen toevoegen als gewenst. Voor de bulk upload via csv volstaat het om enkel het mailadres op te nemen. In een volgende stap kan je, als deze bestaan, meteen de contacten toevoegen aan een of meerdere contactlijsten. Klik ‘add contact’ om de creatie af te ronden.

Je kan achteraf een notitie toevoegen aan elk contact. Selecteer het contact en klik op ‘edit’. De gegevens van een contact kan je niet wijzigen, deze worden door de lezer zelf beheerd zodra hij/zij geregistreerd is binnen Belga.press. Je kan de lezer wel verwijderen. Via ‘contact groups’ kan je de lezer toevoegen aan één of meerdere contactlijsten mocht dit bij creatie niet gebeurd zijn. Een contact kan je niet delen, een contactlijst wel. Een bulk delete of csv download kan je door meerdere contacten te selecteren en je keuze te maken in de blauwe balk onderaan de pagina.

Klik op ‘contact groups’ om een overzicht te krijgen van al je contactlijsten. Dit kunnen lijsten zijn die je als gebruiker zelf hebt aangemaakt of die met jou gedeeld zijn. Een gedeelde lijst krijgt een apart icoontje. Klik op de lijst om de contacten binnen die lijst te beheren. Via ‘add contacts’ kan je nieuwe contacten toevoegen. Dit kunnen reeds bestaande lezers zijn of je kan kiezen voor een bulk upload via csv. Te verwijderen lezers vink je aan om dan via de optie ‘remove from group’ in de blauwe balk onderaan de pagina deze in bulk te verwijderen (of als csv te downloaden).

Via ‘edit settings’ kan je een contactlijst verwijderen (General) of delen (Collaboration).

Updated on 09/02/2022

Was this article helpful?

Related Articles